lördag 11 oktober 2014

Bananbröd och plommonmarmelad

Helgmorgon innebär oftast att köket förvandlas till ett labb där jag experimenterar för fullt. Jag letar ständigt efter goda, snabba och enkla recept på mat som får mig att må bra utan att jag behöver bli hemmafru. Dagens resultat, bananbröd och plommonmarmelad. Under marmeladen ser ni en glimt jordnötssmör, det har jag dock inte gjort själv.


Glutenfritt bananbröd

2 dl boveteflingor
2 dl kikärtsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 msk chiafrön
4 dl vatten
0,5 dl smält kokosolja
2 bananer

Blanda de torra ingredienserna. Rör i vattnet och låt svälla en stund (jag lät mitt stå i kylen över natten). Mosa bananerna och blanda ner tillsammans med kokosoljan. Bred ut smeten på en plåt och grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.


Plommonmarmelad

Mixa 3 plommon. Rör i 2 msk chiafrön. Låt stå i kylen en stund. KLART!

Denna typ av marmelad är ett nytt påhitt jag har för att få i mig de supernyttiga chiafröna och få äta marmelad utan socker. Den är tvärtom nyttig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar