lördag 12 augusti 2017

Nu levlar vi upp rensandet lite!


Rensandet här hemma fortsätter. Jag har gått igenom alla kläder i lägenheten (mer om hur jag tänker kring dem kommer i ett senare inlägg). Jag har också gått igenom alla arbetsrelaterade papper och böcker jag hade hemma. Det var en hel del. Jag har gjort mig av med alla böcker jag fick från barnmorskan när jag var gravid och från BVC om barns tidiga utveckling. De är inte längre aktuella och jag har inget behov av dem. Några av de böcker jag hade på förskollärarutbildningen för 12 år sedan har faktiskt åkt i soporna. De var både sönderklottrade och inaktuella, har jag inte läst i dem på 12 år kommer jag inte göra det och det är inget jag vill ge vidare.
När jag ska ut på promenad eller ut med sonen kollar jag om det finns något jag kan ta med och lämna på vägen. Det finns en återvinningsstation nära parken, det finns en annan återvinningsstation vid Mobilia där vi handlar ibland och Myrorna ligger bara ett stenkast från oss. Då jag rensat ut glasburkar, tidningar osv blir det tätare besök till återvinningen nu. Myrorna har hittills bara fått en påse med lite kläder, böcker och husgeråd men det kommer bli mer.
Jag rensar ut grejer i stort sett varje dag men tiden att blogga har prioriterats bort till förmån av fixandet hemma och tid med familjen. Tiden att blogga (skriva är ett av mina stora intressen) kommer förhoppningsvis öka i takt med att jag får mindre prylar att ta hand om osv.
Idag har sambon och jag ordnat barnvakt, vi ska ta tag i vindsförrådet. Där finns en massa ”bra att ha”-saker som förmodligen inte är så bar att ha. Mer kläder, gamla krukor och sånt som bara står och tar plats.
Wish me luck!

1 kommentar: