torsdag 26 juni 2014

Rawfood

På sommaren äter jag gärna rawfood. Bland frukt och grönsaker hittar jag det mesta jag söker i smak, färg, konsistens och näring. Rawfood innebär att maten inte hettats upp till mer än max 47 grader. Nedan ser ni några exempel på rawfood a la moi.

Frukosttallrik som fungerar lika bra som lunch eller middag. Spenat, nektarin, rädisor, kiwi, jordgubbar, avokado, mandlar, hasselnötter och valnötter.


Sallad på jordgubbar, avokado, rädisor, koriander, olivolja och svartpeppar. Ursprungliga receptet kommer från tidningen Buffé men innehåller då rödlök istället för rädisor. Detta är inte en komplett måltid men ett gott tillbehör.

Portobellosvampar fyllda med en röra på avokado, spenat, persilja, pinjenötter, limejuice och chilipeppar. Böngroddar på toppen och rädisor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar