fredag 15 augusti 2014

In order to grow you need space

Jag är i rensartagen igen. Man kan rensa på två olika sätt. Det ena sättet är att man direkt gör sig av med allt man inte använder. Det andra sättet passar mig bättre. Jag blir liksom mättad på rensandet och till slut kan jag inte se vad mer jag inte kommer att sakna när det är borta. Genom att gå igenom mina kläder igen har jag nu kunnat göra mig av med ännu mer. Jag köpte ett par nya tröjor i Ullared, alltså fick två gamla tröjor lämna vårt hem. Dessa tröjor fick sällskap av en hel del annat som inte används eller bör användas. Jag hade t ex flera tröjor med hål i. De har nu åkt i soporna. Andra har gått till välgörenhet. Hur mycket kläder behöver man? Använder du det understa lagret i byrålådorna eller det som hänger längst in i garderoben? Om inte, varför ska det ligga där och ta plats?
 
"In order to grow you need space" var det någon som sa. Jag minns inte vem men en kvalificerad gissning är att det kommer från något av alla youtubeklipp jag sett. Det ligger nog mycket i det där. Har du ingen plats för att utveckla dina intressen kommer du heller inte att göra det.
 
I veckan gjorde jag iordning min pysselhörna, IGEN! Genast kommer pysselsuget som på beställning och det blev en ny skylt till dörren. Likadant med skrivandet. Jag vill ha min lilla hörna att kunna sitta och skriva i. Gillar du musik? Då kanske det är bättre att du har ett piano (som används) än 45 par skor? Gillar du att måla? Fundra ut vad du kan ta bort och ersätta med ett staffli. Älskar du att laga mat? Då kanske det är örter som ska stå i köksfönstret och kokböcker (som du använder) på tavelramarna? Sälj porslinskon och köp en exklusiv olivolja istället.

Jag får saker och ting gjort nu. Det är sååå skönt! Eftersom alla borden staplats på hög kommer det ta ett bra tag innan jag är "ikapp" men det gör inget. Ett steg i taget!

Idag är en fixardag utanför hemmet! Jag ska till polisen och lämna en sak jag hittat, jag ska köpa leggings (de jag har är trasiga), jag ska titta efter en korg till hatthyllan så att det ser mer samlat ut än en massa som ligger och dräller, jag ska köpa nya färgpatroner till skrivaren så att jag är redo inför kursstart till skrivarkursen jag ska gå. Bäst av allt, jag ska träffa en vän och kommer definitivt komma hem med en stor dos energi =).

Ha en fin dag allihop!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Måste bara säga vilken inspirerande blogg!! ska bli kul att följa denna, lycka till med veganismen! :D

    SvaraRadera