måndag 25 augusti 2014

Kikärtspannkakor - veganska och glutenfria

I söndags blev det pannkakor till frukost, kikärtspannkakor. Definitivt något vi kommer göra nya varianter av. Receptet är väldigt enkelt och en utmärkt källa till protein. Pannkakorna är dessutom väldigt mättande.



Gör såhär:

Vispa ihop 2,5 dl kikärtsmjöl med 4 dl vatten och en gnutta salt, thats it! Låt stå i minst en timme och stek sedan på hög värme. Vi stekte i kokosolja



Nästa gång ska jag slänga ihop smeten på kvällen så är det bara att steka på morgonen. Sambon föreslog även att vi ska prova med lite vaniljpulver i smeten för att göra dem lite sötare. 

Hallon, hasselnötter, banan, passionsfrukt och kakaonibs som topping. Kan varieras i det oändliga.

Den här gången åt vi pannkakor till frukost. Jag tror dock att de blir till middag nästa gång. Med lite kryddor i smeten och någon god röra till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar